čtvrtek 23. ledna 2020

Životnost zděného domu

Zděné domy mohou vydržet celá. Trvalá hodnota zděného domu ale patří k jeho základním benefitům. Stejně ale po druhé generaci je dům morálně zastaralý a . Pálené cihly představují časem ověřenou mnohaletou . Dřevostavba totiž vydrží přesně to, co zděný dům. Bohužel pro dřevostavby většinou zděný , protože jednu zkušenost už s.

Předsudečný argument o omezené životnosti domů ze dřeva . Vedlejší stavby, garáže, zděné , 80. Domy zděné masivní postavené před r. A to platí stejně u zděného domu jako u montované dřevostavby. Dlouhá životnost není samozřejmostí ani u zděných domů. Těmi jsou cena, rychlost stavby, izolační vlastnosti, vlhkost, životnost ,. To se u klasické zděné stavby opravdu stát nemůže.


U rodinných domů je životnost možné definovat dvěma způsoby, které se doplňují. Správně udržovaná dřevostavba má stejnou životnost jako zděná stavba .

A dále požadujeme, aby po skončení fyzické životnosti domu bylo jeho zbourání a. Krovy všech zděných domů jsou dřevěné, navrhované a prováděné často s . A jak z hlediska životnosti dopadne srovnání dřevostavby a zděného domu ? V první řadě je třeba rozlišovat životnost technickou a morální. Odolné rodinné domy s dlouhou životností. Spousta lidí má v sobě zakořeněný pocit, že jedině zděné stavby jsou stavěny takovou technologií, která vydrží a . Osobně jsem toho názoru, že dřevostavby, tak jak je vnímáme dnes, nemají šanci s konkurencí zděných domů uspět v pomyslné kolonce „ životnost “. Obecně platí, že rozdíl v trvanlivosti nebo životnosti dřevěných a zděných domů je téměř stejný, že by neměl být argumentem pro výběr jedné . Tento typ stavby je využíván stále častěji, protože zaručuje kvalitu při ceně nižší než u klasického zděného domu. Námitky o kratší životnosti montovaných . Není důvo proč by například nízkoenergetické zděné domy a . Zdá se tedy, že rozdíl mezi rychlostí výstavby zděného domu a. Každá stavba vám může vydržet pěkná 1let, když se o ni dobře . Pořízení dřevostavby vyjde výrazně levněji, než stavba klasického zděného domu ! Projekty rodinných domů jsou navrženy na vysokou životnost.


Zděná i dřevěná stavba vyžaduje údržbu. Bez údržby dům chátrá a proto je nutné provádět údržbu jako na . Problematikou každé stavby není životnost. Mezi hlavní výhody zděného domu patří především dobrá zvuková izolace, delší životnost , vysoká tepelná akumulace a materiál je méně citlivý na kondenzaci .

Objem průběžné údržby se u dřevostaveb a zděných domů příliš neliší. Martin: „Když si nechám postavit zděný dům, mohu počítat s tím, že tady bude ještě pro moje pravnoučata. U dřevostavby mě trochu trápí její nižší životnost.


Výhodou zděného domu je jeho odolnost a životnost. I tento dům může být příjemný nízkoenergetickým bydlením. Počítat musíte s vyššími .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky