úterý 20. března 2018

Ideální vlhkost dřeva na topení

Popsaná unikátní metoda umožňuje určení vlhkosti palivového dřeva v domácích. Je to surovina běžně dostupná, kterou lidé energeticky využívají na topení , ale také. Pro zajištění ideálního vysušení skládáme třísky do tzv.


Lesnicky: hmotnost (suché části ) polene kg : podíl vody kg = vlhkost 1. Pořád se píše, že máme k topení použít dřevo , které má maximálně procent vlhkosti , píše čtenář Martin. Ptá se, jak to v domácích . Dřevo , kterým budete topit v krbu, by mělo být řádně proschlé, aby. Topit bychom měli pouze dřevem , jehož vlhkost snížíme na. Dřevo vystavené slunci a vzduchu, avšak pod střechou - to je ideální.


Při správném sušení dřeva na topení je cílem, aby se jeho vlhkost co nejvíce. Po těžbě je vlhkost dřeva přes , po zhruba dvou letech klesá na úroveň. Pro topení v krbových kamnech či krbu je ideální použít především tvrdé . Pro krbová kamna a krby je ideální dřevo tvrdé i měkké, záleží pouze na. Proto bychom měli být na suchost dřeva obzvláště opatrní v případě zmíněného topení. Rychleji hoří jedlové, smrkové a borovicové dřevo , které je ideální na podpal,.


Pokud je vlhkost dřeva příliš vysoká, nehoří efektivně, proto je pro . Ideální skladování dřeva na topení. Technologicky sušené štípané dřevo pro topení v krbech , kamnech a kotlích. Hlavně ovlivňuje Vaše náklady na topení.


Jaká je ideální vlhkost dřeva pro topení ? Doba schnutí záleží . Vlhkost dřeva má zásadní vliv na výhřevnost dřeva , neboť voda má velké. Budete-li používat pro topení nevhodné dřevo , nejen že se moc. Vhodné dřevo pro topení v krbových kamnech by mělo ideálně vysychat 2 . Pokud je čerstvě pokácené dřevo (vlhkost cca 40– ) uloženo pod. Ze suché biomasy ( ideální vlhkost do 18-ti ) se působením vysokých teplot . Kromě vlivu na výhřevnost má vlhkost také vliv na snižování životnosti krbu a kamen.


Vzhledem k tomu, že jsem už několikrát zatopil, tak snížení vlhkosti vzduchu - dřeva klesá rychleji. Během loňské zimy se vlhkost pohybovala kolem. Dub je zkrátka ideální pro topení v kamnových a klasických krbech, stejně jako v kamnech.


Skladem máme štípané dřevo o délce 40cm a 50cm skladované v zastřešených venkovních boxech abychom zajistili ideální vlhkost dřeva na topení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky