čtvrtek 30. srpna 2018

Nástroje pro třískové obrábění druhy

Obrobek je obráběný nebo obrobený předmět. Obrazek stranový nůž. Keramické řezné materiály jsou korundové (Al O3), karborundové (SiC) a z oxidu zirkončitého (ZiO ). ZŠ a odpovídajících tříd. Pro strojní obrábění se téměř nepoužívají.


Neobsa- hují legovací prvky a jejich vlastnosti určuje pouze obsah uhlíku. Oddělovaný materiál je velmi namáhán a deformován. Jeho cílem bylo zjistit reálné použití upínání nástrojů a obrobků v praxi. Nástrojové legované oceli. Při tomto druhu třískového obrábění dochází k opracování vnějších i vnitřních rotačních.


Výkon stroje, rozměry, dosahovaná přesnost při obrábění , jeho využití při hrubování a. Přihlašte se pomocí přihlašovacího jména a hesla a získete tak přístup k dalším výhodám. Podívejte se na své neto ceny, vytvářejte . Příložný utvařeč: – upínka, – utvařeč třísek , – břitová destička, - podložka. Zvláštnosti třískového obrábění vybraných materiálových skupin Stále se.


Hlavní druhy opotřebení řezného nástroje jsou opotřebení ve tvaru vrubu nebo lom v . Při strojním obrábění vniká řezná část nástroje do materiálu a odřezává přebytečnou vrstvu v podobě třísky. Obrábění se uskutečňuje v soustavě STROJ – . Základní pojmy (obrobek,řezný nástroj ,roviny a úhly). Mechanika tvoření třísky. Slinuté karbidy (SK) – vyrábějí se práškovou metalurgií z karbidů těžkých kovů . Soustružení – obrobek. Frézování – nástroj ( fréza) rotuje a upnutý obrobek se posouvá k nástroji.


Vrtání - nástroj (vrták) se . Vznik třísky a její druhy. Podle mechanismu vzniku může být tříska stříhaná nebo odlamovaná. K obrábění se používá rotační nástroj (fréza ) a hlavní pohyb vykonává obrobek, který je posouván proti rotujícímu nástroji. Rozvoj medicínského průmyslu d. Takzvaný medicínský průmysl se dyna- micky rozvíjí a. Nabízíme rozsáhlý sortiment nástrojů pro obrábění kovů a karbidových břitových. Stellite součástí jsou návrhy nástrojů pro třískové obrábění těchto slitin.


Katedra technologie obrábění. Materiál se odebírá většinou ve formě třísek pomocí jednoho nebo několika břitů nástroje. Základy třískového obrábění na obráběcích strojích. Materiál ostří nástroje SP = speciální ocel, legovaná nástrojová ocel HL.


HM = tvrdokov, různé druhy podle účelu. Racionální kompletní obrábění vhodné především pro větší série. Pro opracování materiálů až do HRC, pro tenkostěnné součásti, možnost výměny matrice, ve.


Nástroje pro třískové obrábění druhy

Břit nástroje vniká do materiálu a odděluje od něj třísky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky