čtvrtek 27. července 2017

Drevostavba a teplo

Drevostavba a teplo

Tento mýtus má pravdivý zákla dřevěný dům neakumuluje teplo tak dobře, jako zděná konstrukce. Ale velká akumulace tepla v domě není . Dnešní dřevostavby jsou však moderní domy, ve kterých se o vnitřní . Udržet teplo v domě a zároveň jej vpouštět dovnitř jen v potřebné míře jsou dva téměř. Zakořeněná nedůvěra v dřevěné rodinné domy je u nás hluboká. Prostě se má za to, že teprve stavba z „pořádných cihel“ je domem. My bydlíme ve dřevostavbě a jsem spokojená moc, topení rekuperací a krb, barák dlouho drží teplo , v létě tam je velké vedro, máme tedy klimatizaci, respektive . Nejžádanější dřevostavba v ČR - model NOVA 101.


Drevostavba a teplo

Dřevěné stavby jsou lehké a obvykle hůře akumulují teplo , to však můžete považovat za přednost – u . Dovnitř nesmí propustit chlad a ven zase teplo , za které platíme. Pomáhá udržovat ideální pokojovou teplotu. Nesmí jí proniknout vlhkost a . Zděný dům díky silným cihlovým zdem sice déle akumuluje teplo , pokud ale vychladne, podstatně delší dobu než dřevostavba potřebuje i na vyhřátí. Při vytápění zděného domu se nejdříve teplo hromadí v cihelné stěně a až poté se teplo kumuluje v místnosti. U dřevostavby je to jiné.


Ale díky tomu že dřevostavba neakumuluje teplo , je bydlení v letních měsících v dřevostavbách velmi příjemné. Zvuková izolace: Zvukovou izolaci především . Odpad ze stavby je ekologicky zpracovatelný, stejně jako odpady z eventuální přestavby. Dřevostavba dobře izoluje teplo a šetří místo. Dřevo jako materiál totiž dovede také akumulovat teplo , dokonce velice inteligentně.


Drevostavba a teplo

Připomínám, že dřevostavba umí daleko citlivěji a efektivněji reagovat na . Schopnost izolovat teplo stavebních konstrukcí lze hodnotit pomocí hodnoty. To , jak bude dřevostavba v budoucnosti hospodárná, určuje stejně velkou měrou . Nebudeme zapírat, že zděný dům má delší životnost než dřevostavba. Přátele mě varovali, že v dřevostavbě protopím majlant, protože neakumuluje teplo. Má tento súboj víťaza? Rokytnice nad Jizerou.


Znamená to, že je dřevostavba v tomto směru horší? Nekvalitní provedení s případným použitím nekvalitních materiálů . Pokud chcete čerpat naakumulované teplo ze zdiva at musíte tam tu energii. Takže dobře postavená dřevostavba vám vydrží určitě přes sto let, ale to se .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky