pondělí 30. července 2018

Rys ostrovid potrava

Méně loví jeleny, divoká prasata, hlodavce, zajíce nebo lišky. V oblastech, kde rys žije trvale, je srnčí zvěř. Vyznačuje se hbitostí a vynikajícími smysly. Vyskytuje sa na niekoľkých izolovaných územiach v . Důležitou složku potravy tvoří zajíc.


Teritorium samce bývá větší a obsahuje i více teritorií samic. Prečítaj si text a do tajničky (dole) doplň chýbajúce slová. Patrí do radu Carnivora a čeľade Felidae. Znaky: Dĺžka tela: – 1cm. Jeho dĺžka je – 130 . Hmotnosť: – 36kg (cca 25kg).


Samce rysov sú asi o ťažšie ako . Výskyt: Euroasie včetně České republiky. Biotop: oblasti smíšených a . Zemepisné rozšírenie: Európa, severná Ázia. Systematické členství.


Bernská úmluva - příloha III. Rad: Mäsožravce Carnivora. Právne postavenie a ohrozenie druhu. Na důkaz o jeho výskytu narazili lesníci z národního parku - roztrhl srnu. Severoamerický a sibiřský poddruh může mít až 50kg.


Evropu, centrální a severní Asii a oblasti Středního východu. Lynx lynx carpaticus). Protože lovil srnčí zvěř, byl jako škůdce téměř . Sfarbenie Sfarbenie je vemi variabiln, veobecne plat, e m vyie na severe rys ije, . Vzácný rys ostrovid stále zůstává v Chráněné krajinné oblasti Moravský kras, je v dobré kondici. Rysi nyní mají období říje, samici proto . Svoje druhové meno si vyslúžil vďaka dokonalému. Rys loví predovšetkým srnčiu zver, jelienčatá a jelenice, muflóny, . Potrava : mäsožravce.


Rys je najväčšou mačkovitou šelmou Európy. Rys ostrovid je naša najväčšia mačkovitá šelma. Viac fotografií druhu.


Odobraná vzorka trusu s č. Genetika aj potrava v jednej skúmavke. Zaradenie: najväčšia voľne. Obýva najmä boreálne lesy.


Opětovně k nám začal rys pronikat během 2. Beskydech odhadovala na jedinců.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky