pondělí 16. července 2018

Štípání dřeva sekerou

Štípání dřeva sekerou

Ruční štípání dřeva je velice zdlouhavé a fyzicky náročné. Finský vynálezce Heikki Karna přišel s nápadem, jak sekání dřeva zrychlit a hlavně . Stále více chatařů a chalupářů štípe dřevo pomocí hydraulických. Při sekání dřeva byste měli využít více švihu a méně vlastní síly. Sekerou Xlze štípat i velké špalky a díky sapině Vás nebuou bolet záda z ohýbání pro rozštípnuté kusy dřeva. Od malých univerzálních seker až po velké štípací sekery , máme pro vás tu pravou sekeru pro úkol který vás čeká.


Na tvrdší dřevo jako dub nebo buk si pořiďte sekeru s delším topůrkem a širokým ostřím. Na měkké dřevo jako smrk nebo borovice bude stačit . Chopping wood with an ax - a few tips for beginners, Holzhacken mit einer Axt - ein paar Tipps für. Vybírejte kvalitní sekery , kalače, klíny, trny a další nástroje ke štípání dřeva. Ověřené značky, dostupné ceny. Není totiž jedno, jakou sekerou dřevo štípáte.


Ostří sekery pravidelně kontrolujte. Projede hlouběji a rozštípne polínko i tam, kde se tupá sekera. Hobby Ivan Trčka obrátil štípání dřeva na hlavu.


Místo, aby se sekera pohybovala směrem dolů do dřeva , on obrací břit směrem vzhůru. Použitelná i jako jednoruční sekera. Fiskars: Speciální, vysoce kvalitní uhlíková. Optimální výsledky štípání při vynaložení malé síly díky klínovému tvaru.


Velmi dobrá pro středně náročné a náročné štípání , velmi dobrá pro lehčí . Při štípání dřeva vás totiž v zásadě čekají tyto čtyři činnosti:. Jednu na štípání špalků a palivového dřeva , druhou na kácení stromů a odvětvování. Na jednu objednávku můžete získat až sekery.


Pod označením S Profi se skrývá nejmenší model z řady seker Patriot. Uplatnění najde při štípání menšího množství dřeva , ať už na zahradě domu a chalupy . Fotografie Štípání dřeva sekerou může být použita pro osobní a komerční účely v souladu s podmínkami zakoupené Royalty-free licence. Sekera by vám měla v první řadě padnout do ruky, abyste při štípání namísto síly a váhy využili její švih. Správnou velikost sekery poznáte tak, . Při práci se sekerou byste měli dodržovat základní bezpečnostní pravidla. Nejenže předejdete možným úrazům, ale také významně urychlíte celý proces přípravy dřeva.


Pro štípání špalků je pak lepší zvolit větší obouruční modely. Sekera vhodná pro štípání velkých kusů dřeva , délka: 72cm, topůrko z měkčeného plastu FibreComp, rozšířená část měkčeného plastu na topůrku „ Elastomer“ . Sekery štípací, sekerky i klín na štípání dřeva. Nejen dřevorubci potřebují ke své práci sekyry. Vyberte si z kvalitních seker s násadou z ořechového dřeva , pro .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky