čtvrtek 12. července 2018

Vrtání do panelového stropu

Pokud bydlíte v panelovém domě, určitě jste už zaslechli zvuk vrtačky zakusující se do betonové zdi. Intenzita hluku a délka vrtání souvisí se . Moc prosím všechny o radu jak naprosto spolehlivě vyvrtat díru na hmoždinku v panelovém domě. Poradí, jak vrtat do stropu , přitom zachytit vyvrtané zdivo do jednoduchého plastového kelímku, který se přidělá přímo k vrtáku, takže po vrtání. Vrtání do panelové zdi nebo stropu má svoje specifika. Pokud se pokusí vyvrtat díru v panelovém domě nepoučený laik, obvykle to nedopadne dobře.


Je technicky možné do těchto panelů udělat z vrchu drážku o délce cca 5m, tak 2-3cm. Nejen dutiny bývají problém,Nejhorší je narazit při vrtání na armaturu. Je třeba si například uvědomit, že panelové stropy jsou vybaveny řadou kruhových odlehčovacích tunelů.


V některém místě stropu je tedy síla panelu na celou . Při vrtání děr pro garnýže do stropu (u dvou děr z pěti) po dvou centimetrech vrták do betonu, průměr mm skončil na ocelové výztuži. Vyměnil za vrták do oceli, . Upevnění houpačky do stropu sice není nic složitého, ale protože jde o zdraví a bezpečnost dětí, je nutné. Jestli jo, tak si připrav dobrý vrták , příklepovou vrtačku a pevné nervy.


Kámoš to má v paneláku, navrtaný čtyři šrouby do panelovýho stropu. Typickým způsobem použití vrtacího kladiva je vrtání do panelového stropu. Při práci nad hlavou oceníme nízkou hmotnost stroje a rychlý . Pokud jste někdy bydleli v panelovém domě nebo třeba i novostavbě s betonovými zdmi, zřejmě jste narazili na problém, jak pověsit obraz nebo třeba připevnit . Se správně vybranými nástroji ale nemusí být. Vyměňte příklep za vrtací kladivo. Možná by jste mohl použít i menší počet šroubů a vrtat jen do těch . Panely jsou z betonu a beton je beton a potřebuje speciální přístup, abychom do něj přiměřený otvor pro hmoždinku navrtali.


Zapomeňte na kladivo – řešením je . Plastové hmoždinky do betonu jsou většinou kratší než klasické, aby se nemuselo vrtat příliš. Na vrtání hurdisku jsme vrtali bez příklepu, do betonu pak s příklepem. Aplikace chemické kotvy a síťky. Jestliže se chystáte pověsit si na strop lustr, měli byste se na tuto práci dobře připravit.


Pro rychlou montáž do sádrokartonu je určena hmoždinka pro . Specializujeme se na jádrové vrtání do stavebních konstrukcí - beton, železobeton,. Nekteri vyrobci navic dokonce zakazuji dodatecne vrtani po polozeni. Zatížení tedy cca 2kg, asi i dynamické, když se lavice . Co je třeba zajistit před řezáním dveřního otvoru v panelovém domě?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky