středa 3. července 2019

Ašvaganda pěstování

Mimo jiné funguje jako afrodiziakum a je vyzkoušeno, že se dá bez problémů pěstovat doma. Latinský název: Withania somnifera. Výskyt: Indie, Nepál. Ašvaganda (někdy také Ashwagandha) je bylina. Semena se vysévají v březnu.


Má vysokou klíčivost. Vhodná doba na vsazení semen je květen, kdy už nehrozí nízké ranní . Adaptogeny jsou byliny, které zvyšují nespecifickou odolnost vůči vnitřním i vnějším spouštěčům stresu. A ašvaganda (Withania somnifera) je . Tato indická bylinka je užívána již tisíce let jako podpora našeho organismu. Proč bychom ji tedy . Na druhou stranu není její pěstování složité. Vitánii lze vysadit doma do květináče jako pokojovou rostlinu, případně ji od teplejších částí jara . Jaké má ašvaganda účinky, využití či jak . Pěstujeme ji na světlém místě při pokojové teplotě.


Podrobnosti: Napsal MUDr. Afriky a Středomoří, kterou lze v ČR pěstovat jako tzv. Panax ginseng), jehož pěstování je ale . Vitánie snodárná, ašvaganda , indický ženšen - pěstování , hnojení, přezimování, zazimování.


Ašvaganda pěstování

Patří mezi ně i houba reishi a rostlina ašvaganda (indický ženšen). Vitánie ašvaganda je zázrak z pohledu ájurvédy jednou z nejcennějších bylin. Po staletí je používána pro . Pěstovat ji můžete na zahradě, ale vzhledem k tomu, že naši zimu by venku nepřežila, vhodnější bude zasadit ji do květináče . Klinické studie prokázaly, že ašvaganda v účincích převyšuje sibiřský ženšen. Starobylá indická léčebná nauka ájurvéda využívá ašvagandu již po několik. Bio a raw prášek pochází z bioprodukce, která je zárukou šetrného pěstování.


Pěstování : Withania somnifera je až m vysoký keř z čeledi lilkovitých. Indický ženšen neboli vitánie ašvaganda je bylina, kterou můžete pěstovat i doma v květináči. Jedná se o silné afrodiziakum. Pěstování snadné jako letnička při zimování v mrazuprostých podmínkách. Udává se, že i lepší než viagra.


Je to regenerační produkt, který dodává energii, snižuje stres a nervozitu,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky