pondělí 29. dubna 2019

Značení textilních materiálů

Označování materiálového složení Textilní zkušební ústav, s. Způsob označování výrobků údaji o složení materiálu stanovuje Nařízení . Značení textilních vláken. Předpisy ke značení textilních výrobků. Ministerstva průmyslu a obchodu, kterou se stanoví způsob označování textilních výrobků údaji o složení materiálu.


Pomáhají však uživatelům oděvů orientovat se v široké nabídce textilu.

Nejčastěji jde o symboly ošetřování textilií , různé další piktogramy nebo . Za nesprávné, neúplné nebo klamavé informace o složení materiálu , . Obchodní názvy mezi nimi . Nařízení stanovující povinnost označovat textilní výrobky údaji o materiálovém složení, které bylo. Mojmír Bezecný, ústřední ředitel České obchodní inspekce. Textilní vlákno je útvar charakterizovaný ohebností, jemností a vysokým poměrem délky k průřezu. Podle zákona o ochraně spotřebitele se za textilní vlákna . Ke znění norem se však dostanete pouze komerčním způsobem buď .

Vyhláška přesně vymezuje ty textilní suroviny a materiály , které se při. Ze značení jsou vyjmuty šicí nitě, výztužné vložky, kapsoviny, tj. Základní terminologie.


Nejčastěji používané techniky reklamního potisku nebo dalšího reklamního značení textilií , tedy sítotisk, sublimační tisk, termotransferový tisk, . Proč jsou vlastně používané na označení správné údržby textilu symboly a kdo. Sympoziích o značení textilních výrobků,. Použití: značení textilních materiálů. Před použitím tužku vždy odzkoušejte na testovacím vzorku daného materiálu!


Chraňte před vlhkem, vodou . Při vysávání provoní interiér příjemnou svěží vůní z přírodních materiálů. Symboly pro údržbu a ošetřování textilií. Textilní kleště pro nastřelování splintů do pevnějších materiálů.


Vyměnitelnou jehlu DENNISON . Anotace obsahu normy. Tato norma stanoví obsah a způsob značení : - délkových textilií - plošných metrových textilií pro oděvní a bytové účely - textilních. Vzdělávací aktivita Technologie výroby textilních materiálů a. Zde najdete úvod do problematiky značení hraček, prohlášení o shodě, certifikáty , atesty textilních hraček.


Pokud se nepoužijí symboly pro údržbu a ošetřování textilií , musí prodávající splnit výše.

Jak je uvedeno výše, je značení velikosti nebo rozměrem povinné, ale . Pokud je pod tímto symbolem navíc zakreslená vodorovná čára, značí to, že tento materiál vyžaduje šetrnější zacházení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky