čtvrtek 11. dubna 2019

Jak ručně vyšlehat mléko

Jak doma našlehat mléko (skoro) jako v kavárně? Jde to překvapivě snadno. Nebudu lhát, když řeknu, že jsem takzvaný „kávomilec“. Tipy, jak ručně vyšlehat mléko do pěny. Našlehanou mléčnou pěnu můžete vytvořit nejen pomocí trysky u kávovaru.


Ruční šlehač mléka vám . Můžete vybírat ze tří možností: pořídit si ruční napěňovač mléka , elektrický napěňovač mléka nebo kávovar, který má trysku . Jak vytvořit tu nejlepší mléčnou pěnu na cappuccino? To se dozvíte v dalším dílu našeho seriálu, kde vám Petra. Dokonalá mléčná pěna.


Máte doma espresso s parní tryskou a toužíte po napěněném mléce a stále se nedaří? Vychlazené mléko a správný objem jsou základy úspěchu. Když máme správně připravené espresso, můžeme se pustit do našlehání mléka.


Milujete latté macchiato s hustou nadýchanou mléčnou pěnou, ale nemáte kávovar, který by vám ho uvařil? I tak si ho můžete klidně denně . Domácí kávovary mají specifickou trysku na šlehání. Je příliš krátká, proto musíte volit alternativní způsob.


Podívejte se, jak se dá i na takové trysce vyšlehat. Vhodná jak pro domácí baristy, ale také pro profesionály do kaváren. V konvičce vyšleháte mléko na dvě cappuccina nebo jedno latté. Objem konvičky je l. Když chcete caffé latte, tedy kávu s mlékem , nalijte do sklenice teplé . Mléko nalijeme podél rysky ve šlehači a zapneme prostředním tlačítkem (vypne se samo). Dáme si vařit vodu do konvice.


Jak na mléčnou pěnu: Napěňovač mléka. Milovníci Caffe Latte, ledové kávy, Cappuccina nebo Macchiata jistě ví, proč je důležité mít doma kvalitní stroj na . Vyšleháme hustou pěnu do 2-šálků kávy Capuccina. Mléko nejsnadněji vyšleháte pomocí kávovaru s tryskou na šlehání mléka. Můžete ale také použít ruční či elektrický napěňovač nebo obyčejný ruční šlehač.


Ohledne teploty mleka - jde o to jak to pripravujete. Pokud mate doma trysku s parou tak se dava studene mleko a prave ta horka para to vysleha .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky