středa 18. prosince 2019

Tomatillo

Physalis alkekengii). Já bych to teda jíst nezkoušel. Je to mochyně, podle mého mochyně židovská - ta je jedovatá. Ovšem plody této rostliny, mochyně židovské, jsou jedovaté ! Zralé plody mochyně jsou běžně konzumovány, ale v nezralém stavu jsou stejně jako zbytek rostliny pro člověka jedovaté.


Je to vytrvalá bylina, mnozí ji znáte ze zahrádek babiček.

A dále upozornění: Nejezte nezralé plody Mochyně - jsou jedovaté ! Príležitostne sa môžu . Výklad pojmu physalis - exotické ovoce. Pokud vám ten název nic neříká, snad vám napoví víc. Pozor ale, nezralé plody jsou jedovaté ! Celá rostlina je mírně jedovatá , jakož i ne zcela vyzrálé plody.


Rostlina kvete od července do srpna. Plody physalis mochyně peruánské jsou naopak jedlé a velmi chutné,.

Tyto plody sice nejsou prudce jedovaté , ale ke konzumaci se nehodí. Priesady si môžeme dopestovať zo . Nezrelé plody sú jedovaté. Má malé sladkokyslé bobuľky pripomínajúce kokteilové rajčiny. Pěstovat mochyni peruánskou není nijak složité. Ty nezralé totiž mohou být jedovaté.


Plody mochyně by se neměly konzumovat nezralé, neboť obsahují jedovatý alkaloid solanin. Naopak lampionky sytě červené a bobule menšího vzrůstu a sytější barvy patří druhu mochyně židovské třešně, která je jedovatá , zato ji lze po usušení použít k. Jak physalis naaranžovat. PHYSALIS ALKEKENGI L. Před konzumací se musí nechat uležet. Její plody jsou jedovaté a tento druh se hodí pouze na dekorace. Zelenožlutá až žlutooranžová.


Plod je zralý, jakmile lampiónovitý kalich . Mochyně židovská, „židovská třešeň“. Solanum lycopersicum. Podle míry nebezpečnosti je lze rozdělit jedovaté rostliny do tří skupin: Druhy způsobující lehčí otravy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky