čtvrtek 28. listopadu 2019

Výška soklu nad terénem

Norma uvádí výšku zateplení soklu minimálně centimetrů nad budoucí okolní terén. Do této výšky bychom měli použít nejen soklový polystyren, ale také . Správnému řešení soklu budov – interakci obvodové stěny s terénem. Z XPS sokl polystyrenu do výšky cm.


Mezera mezi XPS a fasádní polystyrenem, řešena . V případě použití nevhodného výrobku jako tepelné izolace soklu se pak často.

Třetí nejčastější chybou je ukončení soklu přímo na terénu. Sokl je ve stavebnictví částí domu mezi povrchem terénu a přízemím. Nejčastěji pak tvoří. Sokl splývající s povrchem fasády je dnes asi nejčastěji používaným řešením,. XPS extrudovaného polystyrenu do terénu.


Je Možné zateplit pouze do této výšky a na spodní sokl dát např. Jestliže se kolem stavby nedá realizovat výkop, je vhodné kombinovat soklové desky (na výšku soklu nad terénem ) s drenážními deskami . Výška zateplení nenasákavým polystyrenem by měla být minimálně 3mm nad budoucí terén.

Perimetr, nebo XPS) do výšky min. Sokl stavby přiléhá těsně k okolnímu terénu , okapnímu chodníku, nebo jiné. Kotevní profily jsou vyráběny z pozinkovaného plechu a vyráběny ve výškách od. Přestože je izolace soklu běžnou stavební prací, i zde může dojít k. V nové úpravě jsou definována čtyři pásma požární výšky.


Založení nad terénem se řeší pásem . Správné založení tepelné izolace Multipor začíná umístěním zakládacího profilu v dostatečné výšce nad terénem. Zateplení soklu pouze do výšky odstřikové zóny (3mm nad terén ) - tzn. Mnohem vhodnější k zateplení soklu jsou extrudovaný nebo perimetrický druh polystyrenu. Izolaci co je pod zdivem nahřát a přetáhnout do výše cca 30cm nahoru (min.na výšku jednoho bloku)pkd budete navyšovat výšku terénu ,tak . Stavební firma realizovala sokl rozumně vysoký a vodorovnou izolaci. Doporučení pro aplikaci.


Pokud je nutné kotvit tyto desky v ploše nad úrovní upraveného terénu. Požadavek na zateplení soklové části vychází zejména z toho, v jaké výšce je. Výpočet vztažený na metr běžný konstrukce (výsek stěny vč. vlivu soklu ), výška stěny metry.


Na oblasti soklu (do výšky 5mm nad i pod terén ) bude použita tepelná izolace z extrudovaného pěnového polystyrenu tl. Deklarovaný součinitel tepelné vodivosti .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky