Před konzumací se musí nechat uležet. Celá rostlina s výjimkou plodů je jedovatá. Její plody jsou jedovaté a tento druh se hodí pouze na dekorace. Zelenožlutá až žlutooranžová.
Plod je zralý, jakmile lampiónovitý kalich . Solanum lycopersicum. Mochyně židovská, „židovská třešeň“. Podle míry nebezpečnosti je lze rozdělit jedovaté rostliny do tří skupin: Druhy způsobující lehčí otravy.
Rostlina kvete od července do srpna. Tyto plody sice nejsou prudce jedovaté , ale ke konzumaci se nehodí. Plody physalis mochyně peruánské jsou naopak jedlé a velmi chutné,.
Physalis alkekengi L. Priesady si môžeme dopestovať zo . Nezrelé plody sú jedovaté. Má malé sladkokyslé bobuľky pripomínajúce kokteilové rajčiny. Pěstovat mochyni peruánskou není nijak složité. Ty nezralé totiž mohou být jedovaté.
Plody mochyně by se neměly konzumovat nezralé, neboť obsahují jedovatý alkaloid solanin. Naopak lampionky sytě červené a bobule menšího vzrůstu a sytější barvy patří druhu mochyně židovské třešně, která je jedovatá , zato ji lze po usušení použít k. Jak physalis naaranžovat. PHYSALIS ALKEKENGI L. Já bych to teda jíst nezkoušel. Je to mochyně, podle mého mochyně židovská - ta je jedovatá.
Ovšem plody této rostliny, mochyně židovské, jsou jedovaté ! Zralé plody mochyně jsou běžně konzumovány, ale v nezralém stavu jsou stejně jako zbytek rostliny pro člověka jedovaté. Je to vytrvalá bylina, mnozí ji znáte ze zahrádek babiček. Príležitostne sa môžu . Výklad pojmu physalis - exotické ovoce. Pokud vám ten název nic neříká, snad vám napoví víc. Pozor ale, nezralé plody jsou jedovaté ! Skladem je po celý rok.
Zajímavostí je,že rostlina, na které roste,je jedovatá. Papírový obal poskytuje dobrou ochranu a . Existují ovšem varianty, jejichž plody sice nejsou jedovaté , ale přesto . Pokud bouře nedávno prošla, vítr může snadno nést jedovaté chapadla physalis podél pobřeží. Tento jev se nazývá „fialový déšť“. V případě kousnutí se . Můžete použít pouze zeleninu a jahody physalis.
Hlavní druhy rostlin jsou jedovaté a toxické.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.