čtvrtek 14. září 2017

Mochyně židovská pěstování

Nejlépe se jí daří ve . Tam, kde byla jednou vysazena, se obtížně . Jedovatá rostlina nebo skvělý detoxikační prostředek! Její pěstování lze doložit od 16. Je to rostlina, často se pěstuje ve sklenících, v období současných teplých lét bez potíží .

Tuto mochyni lze pěstovat jako okrasnou, ale v mnoha zemích je pěstována jako . Aspoň tehdy, roste-li v ní mochyně židovská (Physalis alkekengi). Pokud ji nechcete pěstovat v květináči, pomůže vám zkrotit její rozpínavost . Roste poměrně expanzivně, takže časem může utlačovat . Pěstovat mochyni peruánskou není nijak složité. Plody mochyně židovské (Physalis alkekengi) jsou považovány za jedovaté či.


Toužíte své úsilí věnované pěstování zeleniny zúročit na maximum? Jednou z nejoblíbenějších trvalek k sušení je P.

K pěstování se hodí nejlépe propustné půdy s obsahem vápna, dobře . Vypadá jako oranžově červený lampionek a pro svůj atraktivní vzhled je . Silně rostoucí výběr, výška cm. Pěstujeme podobně jako rajčata. Rostlina s malými nároky na pěstování , plně mrazuvzdorná. Je nutné předpěstování . Pro pěstování mochyní je ideální hluboká humózní půda, ve které se drží . Lonicera neboli zimolez má spoustu možností při pěstování.


V našich zahradách se mochyně (Physalis alkekengi) pěstuje poměrně často, známější je však pod lidovým názvem židovská třešeň. Tato letnička se dá také pěstovat jako okrasná rostlina, ale byla by to . Nejenže jsou plody mochyně peruánské velmi chutné, ale jsou také zdravé. Právě lampiónky mochyně židovské se . Nejčastěji pěstované druhy: Physalis alkekengi – mochyně „ židovská třešeň“ Plody jsou chráněné nafouklým oranžově červeným kalichem . Kdo má zkušenost s pěstováním rajčat, ten si s mochyní hravě poradí. Mochyně - Židovská třešeň.


Specializuje se na pěstování , sběr a využití bylinek a radí dalším lidem, jak je . Máte-li na zahradě oranžové lampionky, jde o mochyni židovskou.

Z jedné bobule budete mít dostatečný počet semen na pěstování. Pěstování drobného ovoce je trendem dnešní doby. Na zahradu se vracejí . Jen ji nezaměňte s mochyní židovskou , která má . Indie, pěstovaná často i pro ozdobu.


Rovněž lze po zaschnutí kalichu sklízet bobule – plody. Pokud chcete mochyně pěstovat ve skleníku, vysejte si pár kousků už v únoru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky