pátek 8. září 2017

Stará prkenná podlaha

V místnostech je stará prkenná podlaha , místy prohnilá. Prkenná podlaha je položena ve čtyřech místnostech, každá má m2. Jaké jsou obecně možnosti renovace takové podlahy ? Co mezi prkennou podlahu a osb desky?


Rekonstrukce let staré prkenné podlahy.

Jak jsem slíbila, tak plním. Je čas odhalit manželův výtečný nápa jak opravit téměř stoletou . Stará podlahová prkna a polštáře (spodní část dřevěné podlahy ) se časem opotřebují a uvolňují. Potřebují zpevnit, částečně vyměnit nebo znovu . Pokud jste se rozhodli pro umístění plovoucí podlahy do prostorů, kde se nachází původní podlaha prkenná , je zapotřebí nejprve rozhodnout o staré podlaze. Některé půjčovny nabízejí stroje, které sice brousí, ale brusný kotouč se rychle zanáší starým lakem či nátěrem.


Navíc obyčejné brusky . Podobně to platí i pro parkety, lepený koberec, lino a případně starou dlažbu.

Jak opravit starou podlahu původními technologiemi? Oprava dřevěné prkenné podlahy. Prkenné podlahy se kladou na sraz nebo na péro a drážku.


Dřevěná prkna napuštěná tak zvanou „měděnou červení“ se v uvedeném příkladu objevila pod starým kobercem zcela poškrábaná a nevzhledná. Je nervózní a maličko se pohupuje sem a tam a stará prkenná podlaha pod ní vrže. Klara opatrně otevře. Bohdanka se řehtala tak, až se dům hýbal v základech a stará prkenná podlaha prvorepublikové stavby se prohýbala pod jejími výskoky. Přešla místností, stará prkenná podlaha pod její drobnou postavou ani nezapraskala, a postavila se vedle Hollise.


Vrať se na svoje štokrle,“ štěkl. Zbrousit prkennou podlahu a pak zalakovat. Pokud chceme omezit případné vrzání podlahy , je možné styk hranolu a prkna ještě přilepit pružným PU lepidlem. Prkna se přibíjejí po jednom, ale protože právě . Než začnete přemýšlet o tom, co provést se starou dřevěnou podlahou , měli byste vědět, jak je stará a co tvoří její podklad. Prkenné dřevěné podlahy jsou technicky nejjednodušším provedením.


U starých staveb typu selských domů a chat se upřednostňuje dřevo . Samotná dřevěná podlaha by měla být provedena z maximálně širokých.

Stav dřevěné podlahy. Markvart je velmi prostorný, světlý a vtáhne vás svou atmosférou, kterou dotváří stará prkenná podlaha a malovaný strop. Výhodou dřevěných podlah a parket je možnost opakované renovace. To se vztahuje samozřejmě i na podlahy , které jsou 1a více let staré. Prkna podlahová stará historická použitá NA OBJEDNÁVKU, smrk masiv, upravená k pokládce jsou cca 1let stará , vyschlá z mízní vlhklosti.


Pevné dubové stoly pokřivené . Stará prkenná byla pokrytá ručně tkanými koberci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky