Dobře našlehané mléko (mikropěna) pro cappuccino a jiné kávové nápoje. K našlehání mléka je nejlepším nástrojem parní tryska kávovaru. Vybral jsem si toto preso, ale bohžel jsem nikde nenašel informaci o funkčnosti parní trysky na mléko. Proto bych se chtěl zeptat, jak pění mléko . Parní trysku ponořte do mléka a otevřete parní ventil. Konvičku s mlékem držte tak, aby se parní tryska nacházela těsně pod hladinou mléka a vydávala škrábavý . Tubus sice trysku prodlouží, nicméně špička trysky je zhruba v polovině tubusu.
Tím se hladiny nedotýká a do mléka vhání velké bubliny, které nelze již sklepnout. Pára se používá k napěnění mléka , například u přípravy cappuccina nebo caffe latte. Doporučuje se používat pasterizované mléko nebo mléko UHT. Pravděpodobně více oblíbené než klasické espresso jsou kávové nápoje, jejichž součástí je mléko a mléčná pěna. Espresso Delonghi ECAM 22.
Kompaktní plnoautomatický kávovar – stiskněte tlačítko, otočte knoflíkem a přizpůsobte si kávu podle toho, jak ji máte . Chtěla bych docílit napěnění mléka přes parní trysku na kávovaru tak, aby mléko zhoustlo. Máte nějaké dobré postřehy jak na to? Zatím se mi daří jen napěnění . Poslední variantou je šlehat mléko pomocí speciální trysky zabudované v kávovaru. Ta bývá součástí některých . Ať už zvolíte k přípravě obyčejný french press, elektrický napěňovač mléka nebo parní trysku na kávovaru, stačí se držet pár jednoduchých . Konvička na mléko z nerezové oceli k přípravě mléčné pěny, vhodná také pro kávovar s tryskou na horkou páru, objem 0. Jak vytvořit tu nejlepší mléčnou pěnu na cappuccino? To se dozvíte v dalším dílu našeho seriálu, kde vám Petra.
Přestože jsem celou trysku dostatečně vždy pročistil, mléko nejde. Vyzkoušejte si napěnění mléka pomocí parní trysky jako barista. Nebo automat, který dokáže i napěnit mléko ? Můžete používat pasterizované mléko nebo UHT, odtučněné, polotučné nebo plnotučné o teplotě jako v. Pod parní trysku umístěte nádobu objemu l. Kávovary a presovače s parní tryskou. Zato dražší kvalitní modely vám umožní (podobně jako automatické espressovače) pomocí nádoby na mléko či parní trysky připravit vynikající cappuccino nebo . Automatická parní tryska umí vytvořit kvalitní texturu mléka , která zvyšuje chuť kávy a je nezbytná pro přípravu „Latté Art“. Teplotní čidlo se postará o dodržení . Ve šlehači mléka Aeroccino nebo pomocí parní trysky kávovaru Nespresso . Detailní popis produktu.
To že je třeba trysku důkladně očistit po ohřevu mléka jistě víš. Nezapomínej však, že mléko se může usadit i uvnitř. Otočná nerezová tryska k napěnění mléka.
Funkce předspařování.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.