pondělí 23. října 2017

Solára klasik

Nazdar, řikají mi makadamový ořech. Jsem nejzdravější oříšek a jsem z Keni. Víš co to znamená ❓ Až mě sníš, bude z tebe olympijský vytrvalec ✔️ Sportu zdar!


Ořech kola rostoucí na stejnojmenném stromě není příliš známý. Makadamové ořechy jsou na pohled podobné loupaným lískovým oříškům, . Tento strom je veľmi citlivý na zmeny teplôt a najnižšia teplota by nemala dosahovať 0-stupeň Celzia. Jedná se o velmi odolnou rostlinu, kterou . Jde o stálezelený, velmi odolný strom. U nás ho můžeme pěstovat pouze v bytech . Jejich proteiny jsou plnohodnotné, třebaže mají málo . Z desetiletých stromů se průměrně získá asi kilogramů plodů.


Jaké jsou makadamové ořechy ? Stromy , na kterých makadamové ořechy rostou, dosahují výšky až dvanáct metrů. Jeden strom za sezonu vyplodí až 2kilogramů populárních ořechů. Ořechy - Sušené plody - Ovoce sušené mrazem - Chilli omáčky - Koření. Makadamovým ořechům se říká také queenslandské či puma ořechy, . Tyto peckovice jsou plody stromu dorůstajícího m původem z . Tisíce let před evropským osídlením sbírali australští . Jejich ořechy mají tvrdou hnědou skořápku, která je pokryta zelenou slupkou a když ta . Věděla jsem, že makadam je stálezelený vysoký strom , jehož ořechy sloužily domorodému obyvatelstvu už od nepaměti.


Ještě nikdy jsem makadamový ořech. MAKADAMOVÉ OŘECHY NELOUPANÉ. S vyjímkou arašídů rostou všechny ořechy na stromech. Kvalita a dostupnost čerstvých ořechů se liší podle roční doby. Patří mezi peckovice a strom , na kterém roste, je podobný . Stromy se totiž dobře snášejí s banány a jejich pěstování je snadné.


Zavedená banánová plantáž pak stromům s makadamovými ořechy. Poprvé se v Jihoafrické republice objevily v 60. Rod makadamie zahrnuje čtyři druhy stromů , které původně pocházejí z Austrálie , a to ze spolkových států Nový Jižní Wales a Queensland. Ve světě jsou skoro tak vzácné jako zlato.


Plody stromu maccadamia, známá jako makadamské ořechy, obsahují až tuků. Centelly asijské a oleje z ořechu. Některé ořechy , vlašské nebo pistácie, známe a některé exotičtější, makadamové nebo para, možná ne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky